Het bestuur is op zoek naar levende getuigen en materiaal

In 2015 bestaat het oorlogskerkhof in Ophoven precies 70 jaar.
Het stichtingsbestuur wil daarom dit jaar het accent leggen op het ontstaan van de begraafplaats, en de eerste jaren daarna.
In het verleden hebben wij al enige informatie, foto’s en ander materiaal ontvangen, voor een deel ook te vinden op deze website. Maar er moet meer beschikbaar zijn.
Het bestuur roept daarom op om zich te melden:

 1. Iedereen die uit eigen ervaring in 1945 of de eerste jaren daarna iets kan vertellen of in die tijd zelf iets heeft meegemaakt op of om het kerkhof;
 2. Iedereen aan wie ouders of grootouders uit hun eigen ervaring iets verteld hebben over het kerkhof;
 3. Iedereen die met betrekking tot het kerkhof beschikt over spullen of materiaal uit die periode zoals foto’s, artikelen, knipsels, voorwerpen etc.;
 4. Iedereen die over adressen, telefoonnummers of andere gegevens beschikt van personen of instanties die ons verder kunnen helpen.

Wellicht wonen er in Sittard, meer in het bijzonder in de wijk Ophoven, nog de nodige mensen, die ons verder kunnen helpen.

Het beschikbare materiaal en getuigenverslagen willen wij gebruiken voor perspublicaties en presentaties op scholen, in de media of in de wijk.
Misschien dat het materiaal wel tot een tentoonstelling of een boek leidt.
Door gebruik van moderne technieken hoeft u uw eigen spullen niet af te geven.

1 reactie op “Het bestuur is op zoek naar levende getuigen en materiaal

 1. G’day,

  Eerder dit jaar heb ik jullie in contact gebracht met een engelse soldaat die in Sittard verschillend maanden actief is geweest zijn naam is Math Thomson. ik zie Math nog wekelijks en hij vertelt mij dat er sinds lange tijd geen contact meer is geweest wat hij ten zeerste betreurt. Voor Math reeds 91 jaar oud dringt de tijd. en ik kan jullie verzekeren hij heeft vele verhalen uit de tijd in Sittard.
  met zomerse ozzi groeten
  Jos Ghijsen
  Po Box 5305
  Rockingham Beach
  Rockingham
  Australia WA 69669

Geef een reactie

Uw e-mail adres zal niet zichtbaar zijn op de website.

*