Herdenkingen Grevenbicht en Born

Met dank aan Streekomroep Start zijn dit jaar opnames gemaakt van de herdenkingen op de begraafplaatsen van Grevenbicht en Born. De opnames geven een mooi beeld van het ingetogen karakter van de herdenkingen.

Dit jaar vond er voor het eerst een gezamenlijke herdenking plaats in Born door samenwerking van ons comité met Schutterij St. Martinus. Onderstaand treft u de reportage van Streekomroep Start aan:

2 reacties op “Herdenkingen Grevenbicht en Born

  1. Geachte dames, heren,
    Met belangstelling heb ik gekeken naar de video waarbij de gesneuvelde Engelse militairen werden herdacht. Een goede zaak. Er moet mij echter iets van t hart. Naast de graven van de Engelse militairen is er nog een graf eventjes in beeld in de video. Als kind ging ik regelmatig de ketting van dit graf verven met zilververf. Het betreft t graf van mijn grootvader die als lid van de ondergrondse op 16 januari 1945 bij een granaat aanval is gesneuveld op de Postweg in Born. Mijn opa woonde toen op de Kapelweg in Born. Hij werkte toen als lasser bij de NS bij wat wij noemden “de Tip” in Buchten. Op het toenmalige rangeer terrein hing nog een koperen gedenkplaat. Als eerbetoon aan hem zou ik het ten zeerste op prijs stellen dat ook hij, die gevochten heeft voor onze vrijheid, op een gepaste manier herdacht wordt. Als U hiertoe besluit zal ik zeker proberen er bij aanwezig te zijn.
    Met vriendelijke dank
    zijn kleinzoon Frans lebens

    • Het betreft t graf van mijn opa Johannes Hogenbirk

Geef een reactie

Uw e-mail adres zal niet zichtbaar zijn op de website.

*